Kódolt a múltat! - Langa Márton pályázata

Cím

Kódolt a múltat! - Langa Márton pályázata

Leírás

A Blinken OSA Archivum által rendezett Kódolt a múltat! című pályázatra beérkezett pályamű.

Készítő

Langa Márton

Jogok

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0

Tartalomjegyzék

"Projektem egy Android-os alkalmazás, melyet három részre lehet osztani.

Első rész a forradalom összefoglalója, mely összesen 21 oldalból áll. Minden oldalhoz tartozik egy cím, egy alcím és egy szöveg. A tartalom megfogalmazásában Galazek Gergely, a Pázmány Péter Egyetem történelem szakos hallgatója segített. Továbbá, hogy ezek az oldalak ne legyenek olyan szárazak, mindegyikhez kapcsolódik egy kép és egy kép leírás is, ezzel kicsit vizuálisabba téve őket. Próbáltam minél rövidebben belesűríteni a tartalmat, de aki ennél részletesebben szeretne olvasni a forradalomról, sok információt talál máshol is, pl. a Wikipédián.

A második részt egy kvíz formájában valósítottam meg. Itt egy rövid kérdésre 4 lehetséges válasz közül kell választani. Helyes válasz esetén tovább léphetünk a következő kérdésre, helytelen válasz esetén befejeződik a kvíz, az alkalmazás pedig mutatja a helyes választ. További játék esetén újra kell kezdeni a kvízt.

A harmadik részhez már internetkapcsolatra is szüksége van a programnak, mivel itt az OSA 1956-os archívum 11 különböző gyűjteményének elemei tölthetőek le. Ezek lehetnek képek, rádió felvételek, videó felvételek illetve PDF dokumentumok. A képes gyűjtemények elemeihez egy előnézet is tartozik"

Fájlok

Hivatkozás

Langa Márton, “Kódolt a múltat! - Langa Márton pályázata,” <1956> Digitális gyűjtemény, accessed 2024. július 24., https://1956.archivum.org/document/16419.